Bůček "pantůček" - tak toto žrádlo nemá chybu...

16. března 2007 v 23:00 | lída37 |  mňam mňam..
Bůček - "pantůček" ... tak to je fakt neskutečný žrádlo, ale to teda nezhubneme nikdy...

Bůček "pantůček" je taková pochoutka, .. a co se mu nikdy nepodaří " - se zaležet" ...

1 kg libovějšího bůčku - omýt
Do varu přiveď asi dva litry osolené vody s deseti kuličkami pepře, pěti bob. listy a deseti stroužky česneku, vlož bůček a hodinu, až hodinu a půl, vař.

Marináda: 15 stroužků česneku namačkat, sůl, lžička kari, lžička pepře, lžička papriky sladké a půl pálivé, lžička gril. koření, worchestr /může být Tabasco, nemusí../, olej - trochu, třeba i trošku vody .., aby se to dalo natřít na bůček.
Na alobal dej marinádu a ještě horkej uvařenej bůček jí obal ze všech stran a zabal do alobalu. Dej do ledničky a nechej týden, dva .... ha ha!!! Většinou druhý den ochutnáme, a pak ochutnáváme a chutnáváme a do týdne je to sežraný...
Za studena pokrajovat k vínku, nebo do housky a potřít kremžskou hořčicí k svačině, ... nemá to chybu ani na sváteční svatební tabuli.
To mi teda věřte... Dobrou chuť !!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama